Rehberlik Hakkında

Rehberlik Hakkında

 

Vizyonu: Öğrencilerinin başarılı, sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlanmalarına katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerin akademik sosyal ve psikolojik potansiyellerini tanımalarına, bağımsız seçimler yapabilmelerine, yaptıkları her seçimin sorumluluğunu taşımayı öğrenmelerine, başkalarıyla ve doğayla barışık ve kendilerine yetebilen bireyler olmalarına yardımcı olmaktadır.

Misyonu: Misyonu, performansı artırıcı, biliş ve davranış geliştirici hizmetleri tüm öğrencilere sunmaktadır. Öğrencilerin, yaşam kalitelerini ve doyumların artmalarına, kendi sorunlarının, beceri yetenek ve ilgilerinin bilincine varmalarına katkıda bulunmak, çevrelerindeki olanak ve kaynaklardan yararlanabilmelerine, sağlıklı, başarılı ve mutlu bireyler olarak yaşama hazırlanmalarına yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin öğrenimleri süresince karşılaşabilecekleri her türlü sorunu aşmalarında yanlarında olmak Kavacık Borsa İstanbul Ortaokulu Rehberlik Sevisinin en önemli görevidir.

Etik İlkeleri:

Kişilik Hakları İlkesi

Gizlilik İlkesi

Gönüllülük İlkesi

Süreklilik İlkesi

Bireyin Değerliliği İlkesi

İlgili Kişilerle İşbirliği İlkesi

 

Rehberlik Hizmetleri, öğrencilerin kendilerini, ilgilerini, yeteneklerini, becerilerini tanımalarına ve kendilerine uygun yolu bulmalarına ve mümkün olan en üst düzeyde başarı sağlamalarına, yardım etmeyi içermektedir.

 

31.10.2022 169